Välj en sida

Paketresor
När man äntligen lyckas få lite ledighet och komma från jobbet finns det en hel del saker att stå i som inte hinns med i den stressiga vardagen. Det kan vara allt från att huset behöver renoveras till att trädgården får sig ett välbehövligt ansiktslyft. Även garaget och källaren kan behöva en grundlig städning då de i stort sett grott igen av gammal bråte som under årets lopp lagts på hög. Det kan dessutom vara läge att genomföra den där renoveringen som egentligen borde tagit om hand om för flertalet år sedan men som man helt enkelt inte haft tid för. Men ledigheten är inte bara till för att slita med arbete på hemmafronten. Man vill ju gärna ha lite tid till att slappna av och bara njuta av livet. I detta läge vill man ju inte gärna sätta sig och lägga ner tid på att planera upp en semesterresa ner i minsta detalj. Lösningen på detta dilemma är att boka en paketresa. Fördelen med dessa är att hela upplevelsen är bokad, uppstyrd och klar för att man ska slippa att sitta med pusslet helt på egen hand. Vanligtvis innehåller paketen flygresa och hotell kombinerat med ett antal olika alternativ av sevärdheter och andra attraktioner.

Det är få människor som inte kommer på sig själva med att drömma sig bort till varmare breddgrader under året och framförallt då under den regniga hösten och den iskalla vintern. För dem som inte riktigt har tid att eller lust att resa längre sträckor till soliga öar eller dem som vill kombinera sandstränder med kultur och historiska sevärdheter har ett resealternativ som ligger närmare tillhands än man kan tro. Polen är kanske inte landet som man förknippar med långa soliga stränder, men förvånande nog består hela landets östersjökust av just sandstränder och under sommarmånaderna kan temperaturen och vädret mäta sig med den i länderna runt medelhavet. Landet var under en lång period efter andra världskriget tyngt av svag tillväxt och utveckling, mycket på grund av det politiska styret och användandet av planekonomi. I början av 90-talet gjorde Polen dock en total omställning och riktade in sig på marknadsekonomi och stabilt investeringsklimat. På grund av detta har man lyckats locka till sig extremt stora utländska investeringar och landet har som följd blomstrat utan motstycke i Europa. Under finanskrisen i mitten av 00-talet var landet det enda som konsekvent uppvisade positiv tillväxt.

Attraktioner och sevärdheter.
Gemensamt för paketresor till Polen är att de mest populära hotellen är belägna i landet östra del på grund av närheten till de soliga stränderna. Även om en hel del människor med rätta nöjer sig med att ligga och steka i solen för att kunna vara nöjd och stöddig med brännan på hemmafronten har landet en hel del annat att erbjuda. Ur en historisk aspekt finns det många sevärdheter, både fantastiskt imponerande och idyllisk arkiterktur och byggnader, men även gripande kvarlämningar från andra världskrigets mest hemska sidor. Exempelvis har man bevarat ett antal koncentrationsläger för att påminna och upplysa världen om detta mörka kapitel i mänsklighetens historia.

Polen har även en hel del spa och relaxavdelningar man kan checka in på om man känner ett behov av att kunna slappna av och ladda batterierna riktigt ordentligt. På grund av sin idyliska miljö har man dessutom anlagt magnifika golfbanor som är högt ansedda bland spelande entusiaster, vilket har lett till att en del paketresor har golfen som inriktning. I dessa fall kan resan innehålla spel på ett flertal banor eller en kombination av golfspel och spabehandlingar. För den som hellre kombinerar golfresan med andra sevärdheter finns även denna möjlighet. Det finns en hel del alternativ att välja mellan om man vill boka en resa, så det bästa är att jämföra ordentligt.